BOEK NU
SLEEP DRINK SOCIAL FAQ CONTACT

GREEN KEY

Bij Treck Hostel zijn we er al lang van overtuigd dat nieuw niet altijd beter is.

In 2017 schreef Maarten Goethals er al een artikel over in de Standaard.
Daar omschreef hij Treck als 'camping Kringloop; tegen wegwerp, voor upcycling'Dat vat onze visie zo wel wat samen.

We vinden het uiteraard leuk om te gaan snuisteren in tweedehands winkels om daar pareltjes te ontdekken, maar we zijn er ook steevast van overtuigd dat je met goed uitgekozen tweedehands spullen niet moet inboeten aan comfort en kwaliteit.

We vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen; het effect van onze beslissingen op de samenleving moet zo positief mogelijk zijn.We letten op onze afvalstroom, we proberen die zo klein mogelijk te houden en zorgen samen met Renewi voor een juiste sortering. We betrekken onze gasten zo veel mogelijk in dit proces en vragen hen om juist te sorteren.

Voor ons ontbijt werken we met bioproducten waar mogelijk en door te kiezen voor grote verpakkingen is er weinig afval en zo goed als geen verspilling. Achtergelaten spullen en kleren gaan op hun buurt weer naar de Kringloopwinkel achter de hoek.

Ondernemen moet voor ons ook sociaal duurzaam zijn;

We zorgen voor elkaar; wie hier werkt is belangrijk! We zorgen voor een fijne werkplek waar iedereen zijn talenten kan uitbouwen.We werken zo veel mogelijk met lokale leveranciers; op onze drankenkaart zal je veel biologische producten vinden en biertjes gebrouwen achter de hoek. We sturen onze gasten graag door naar ondernemers in de buurt, zo kunnen we hen onze wijk tonen en niet enkel Gent Centrum. Evengoed betrekken we de buurt bij onze zaak. De buren zijn welkom om iets te komen drinken, ze kunnen naar een film komen kijken tussen het overgebleven erfgoed en iedereen kan onze ontspanningsruimte gebruiken voor allerhande (kinder)feestjes en workshops.( Dit overdag en steeds met respect voor de rust van onze dichte buren en andere gasten.)

We zijn een afhaalpunt voor Bioboerderij Goedinge. Elke dinsdag kan je heerlijke groentenpakketten komen afhalen die met de elektrische boot tot aan de Krook worden gebracht, en van daar met de elektrische fiets tot bij ons.

Sinds kort staat er een automaat op ons terras van 'Let's save food'; daarin zit gered voedsel dat je gerust nog kan opeten.

Een samenwerking die ons nauw aan het hart ligt, is onze samenwerking met Enchanté. Sinds 2020 kunnen daklozen via doorverwijzing en onder begeleiding bij ons terecht om een week tot rust te komen. Ze zijn hier mens onder de mensen.

We zetten in op duurzame mobiliteit door gasten te stimuleren om langs te komen met het openbaar vervoer of met de fiets. Onze ligging langs het water (tussen knooppunt 4 en 93) is een fantastische uitvalbasis met de fiets. We bieden ook huurfietsen aan, en uiteraard kan je ook je eigen fiets veilig bij ons binnen of buiten stallen. Elektrische fietsen kunnen opgeladen worden.

We zetten ons in om onze plek zo groen mogelijk te maken.

Dit is niet evident met een gehuurde plek maar alle beetjes helpen. Je kan op ons terras de vogeltjes horen fluiten en de vlinders zien voorbij fladderen. Ook voor de bijen is er een hotel voorzien.
Bewegingssensoren en drukknoppen in de douches helpen ons om energiebesparend te werken. Door ons verbruik te registreren willen we nog beter inspelen op een regulatie van ons verbruik. We dromen over zonnepanelen en opvang van regenwater om te hergebruiken in onze toiletten.

Door ons in te schijven voor het Green Key label tonen we ons engagement om bij te dragen aan een duurzame toeristische sector en willen we dit ook kenbaar maken.

Boek hier

Een shotje geluk nodig?

Een schop onder je kont om vrienden te maken?

Of zoek je een caravan?

BOEK HIER

CONTACT

Groendreef 51

9000 Gent

CHECK IN

Vanaf 15u00 - 22u00

CHECK OUT

Voor 11u

BAR

dagelijks open

15u00 - 22u00